VPRO Themauitzending “Kwaad bloed” op Nederland 2

Vanavond was er de VPRO Themauitzending “Kwaad bloed” op Nederland 2 van 20.25 –
22:00 uur – http://goo.gl/mLI0T Veel aangrijpende verhalen over falende rechtspleging.

Opvallend is dat hier alweer een medewerker van de overheid duidelijk zelf slachtoffer is van de overheid. Politie-rechercheur Bas, ziet door bizar handelen van onder ander de Raad voor de Kinderbescherming 10 jaar zijn kinderen niet.

Overduidelijk kindermishandeling door de organisatie die wordt geacht kinderen te beschermen. Weer bewezen kindermishandeling door de Raad voor de Kinderbescherming. Een keurige burger en keurige politieman mag zijn kinderen nu 10 jaar niet zien en geen contact hebben.

Beter is het om te stellen: kinderen is het verboden en onmogelijk gemaakt om contact met hun vader te hebben. Klein detail: een rechter bepaald helemaal geen verbod aan de kinderen dat zij geen contact met hun vader mogen hebben. Zeer kwalijk: de jeugdzorg maakt het er zelf van dat kinderen geen contact met vader en zijn familie mogen zoeken.

Houdt u vast!  Om de “standaard reden”:  … geen contact met hun vader is rustiger voor de kinderen. Wanneer worden we wakker? Wie durft deze zaak onafhankelijk te gaan onderzoeken?

Een zoveelste uiting van behoefte aan de zojuist gestarte Autoriteit Toezicht Rechtspleging (ATR). Ook deze zaak zal beter bekeken gaan worden. Dank aan het journalistieke werk van onder andere Maarten Slagboom. Andere “autoriteiten” die zich met verbetering van onafhankelijk toezicht op de rechtspleging bezig houden zijn: opiniepeiler Maurice de Hond, wetenschapper Ton Derksen en advocaat Knoop.

 Dringende oproep aan alle lezers op deze site: Meld uw eigen zaak op deze site !!!

Er zijn heel veel lotgenoten. Deel met elkaar wat u met jeugdzorg-organisaties heeft meegemaakt. Begin januari was er bijvoorbeeld een televisie-uitzending over Margreet de Wolff. Op een bizarre wijze heeft BJZ en de Raad voor de Kinderbescherming zonder degelijke reden 5 kinderen hun moeder afgenomen.

Ook u kan het u overkomen dat u uw kinderen afgenomen krijgt. Ook u kan het overkomen dat u als onschuldige toch verdachte wordt in een strafrechtelijk onderzoek. Ook u kan “bestolen” worden in een civiele procedure. De rechter is helaas niet verplicht om bewijzen vast te stellen.

De voormalig president van de rechtbank Zutphen, mr Vrieze,  herhaalde wat zijn collega’s al eerder hadden gezegd. Een Nederlandse rechter hoeft niet aan waarheidsvinding te doen. Mr Vrieze wist ook te melden dat hij in ongeveer 40 jaar als rechter bijna nooit gejok had meegemaakt:  … meestal ging het eerder om misverstanden.

Soms moet de vraag opkomen: leven we in een ander land als deze rechter? Met deze opmerking zegt de rechter dus dat de vele mensen die alleen nog maar via de media van zich kunnen laten spreken … hetgeen zij zeggen … allemaal jokken. Het is deze rechter niet duidelijk geworden hoe gemakkelijk de rechter geloof hecht aan frauduleuze rapporten van deskundigen. Deze president is blijkbaar het gejok van deskundigen vergeten dat onder zijn ogen leidde tot het moeten uitzitten van een levenslange gevangenisstraf door de 2 vaders van de Puttense Moordzaak. Ook hier hebben kinderen mee straf gekregen.

Welke rechter geeft deze kinderen een jeugd met hun vader terug?

Welke rechter geeft de dochter van Lucia de Berk een jeugd met steun en zorg van haar moeder terug? Moet zij nog vertrouwen hebben in dit systeem van rechtspleging? Wie geeft de kinderen van Ernst Louwes hun nog een jeugd terug met een vader?

Hoeveel dwalingen moeten we nog voorbij zien komen?

Misschien moeten we wel zo positief zijn dat we constateren dat er nu in ieder geval een besef bestaat dat het mogelijk is dat gehouden dat de rechter faalt. Er kan nu ten minste over worden gesproken. Misschien dat we daardoor ten onrechte het idee krijgen dat het zo slecht is gesteld met de kwaliteit van de rechtspleging, dat het slechter gaat dan vroeger. Dat er veel recht gezet moet gaan worden, is bij een grote groep mensen ondertussen bekend.

Er blijkt een grote behoefte aan het ontmaskeren van frauderende organisaties zoals bijvoorbeeld BJZ en bijvoorbeeld de Raad voor de Kinderbescherming.

Een dringend verzoek aan u om op enigerlei wijze uw steun te geven. Laten we met elkaar gaan werken aan het voorkomen van justitie-slachtoffers.

 

Secretaris Autoriteit Toezicht Rechtspleging

 

2 thoughts on “VPRO Themauitzending “Kwaad bloed” op Nederland 2

 1. Hallo allemaal,

  Ik ben dus ook een zoveelste slachtoffer van een falende kinderbescherming.
  Men heeft in mijn geval totaal géén integer en gedegen rechearch gedaan naar de klachten die over mij als moeder van 2 goed opgevoede jongens binnen kwamen bij de kinderbescherming. Men geloofde zomaar zondermeer alle beschuldigingen die er aan mijn adres werden gedaan.
  Men is totaal niet in staat geweest om in mijn geval naar waarheidsvinding te streven. Deze instantie heeft klakkeloos elke leugenaar geloofd en er is nooit een goed genuanceerd onderzoek geweest, dit was ook de fout die men bij het geval Savanna heeft gedaan: Alle zgn. annonieme tips worden nieteens nagetrokken op echtheid!!! Men kan de leugen van de waarheid niet onderscheiden. Volgens mij zou het goed zijn dat men bij de kinderbescherming hier eens een goed opgeleid team op zet, en dan een integer team, dat goed en grondig kan onderzoeken of dat een klacht misschien wel van iemand kan komen die op de ene of andere manier misschien ergens jaloers op is of dat iemand misschien een klacht over een ander heeft omdat de persoon die met de klacht komt misschien uit eigenbelang handelt, zo kan ik nog 10001 redenen vinden waarom een klacht totaal ongegrond kan zijn.
  De kinderbescherming is een waardeloze instelling want mijn zoon ging als een leuke vrolijke jongen, die goed kon leren het huis uit en na 8 jaar zie ik hem terug als een gebroken oude man die gedrogeerd is en opgenomen is in een psychiatrische instelling. Ik heb hiervan enorm veel verdriet maar nu hij 18 is geweest en nu alles pas eindelijk aan het licht komt over hoe de vork werkelijk in de steel heeft gezeten, nu zie je de kinderbescherming niet meer en men zal daar de waarheid ook nooit te horen krijgen want daar is het nu te laat voor.
  Wij zijn als gezin heel erg beschadigd door de falende kinderbescherming.

 2. T., als redactieteam willen we je als lotgenoot heel veel sterkte toewensen. Het is een dooddoener, maar je staat niet alleen. We zijn er van overtuigd dat jij wel naast je zoon zult blijven staan.

  Aangezien je geen e-mail in je bericht hebt gezet zullen we reacties op je verhaal bij dit artikel laten plaatsen en berichten aan je doorzenden naar het mail-adres dat je ons gaf.

  Veel sterkte !

Leave a Reply