De zaak cabaretiere Floor van der Wal. Doodslag of dood door schuld. Woensdag 22 februari 2012.

Aankomende woensdag 22 februari is de Dag van het Slachtoffer. De afgelopen decennia zijn de rechten van slachtoffers steeds nadrukkelijker op de maatschappelijke en politieke agenda komen te staan. Heeft dit de rechten van de slachtoffers voldoende verbeterd?

Herman Bolhaar praat vanavond bij Pauw & Witteman over de rol van slachtoffers in het rechtssysteem. Hij is sinds vorig jaar voorzitter van het College van procureurs-generaal. Dat wil zeggen dat hij de baas van het Openbaar Ministerie (OM) is, ook wel de Super-PG genoemd.
Bolhaar bekleedde vanaf 1983 verschillende functies bij het OM. Hij was onder andere hoofdofficier in het arrondissementsparket Breda, ’s-Hertogenbosch en Amsterdam. Ook was hij jarenlang lid van het college van procureurs-generaal, waarvan sinds april 2011 als voorzitter. Ten tijde van de Amsterdamse zedenzaak was hij hoofdofficier van justitie in Amsterdam.

 

Leave a Reply