Gevallen rechtbankpresident Gert Vrieze door het hof terecht gewezen. Citaat Vrieze: “Rechter hoeft niet aan waarheidsvinding te doen.”

Het blijkt ondertussen een patroon. Tegen de tijd dat rechters met pensioen mogen, wanen zij zich God zelve. Vandaag kwam het bericht dat Gert Vrieze zijn plaats als rechter dient te kennen volgens het hof.

Samen met een journalist van Wegener kon ik uit de mond van Gert Vrieze optekenen dat hij vindt dat een rechter niet aan waarheidsvinding hoeft te doen. Hij liet zijn gehoor in verbazing en vertwijfeling achter.

Enkele maanden later deed Gert Vrieze de bizarre uitspraak als voorzieningenrechter (kort geding). De burgemeester van Vorden (gemeente Bronckhorst) werd verboden om langs bepaalde graven op de begraafplaats te lopen.

In de Gelderlander vandaag, 19 februari 2013. link naar Artikel.
Ouder bericht. link naar Artikel.

Hulde aan de journalisten die deze zaak verder volgden. Laten we eens niet de boodschapper verantwoordelijk maken en de zender van de boodschap aanspreken.

 

Radeloze Vader
oscar1966@live.nl

===============================================================
Exerpten uit de auteursrechtelijk beschermde artikelen, om wetenschappelijke reden en  met bron:

‘Aalderink weigert dialoog dodenherdenking’

Geplaatst in Gelderlander op: 09 juni 2012
Henk Aalderink heeft een permanente vlaggenparade op zijn bureau met alle vlaggen van de Europese Unie-landen. foto Theo Kock
foto Theo Kock

VORDEN/AMSTERDAM – De kleine Joodse organisatie Federatief Joods Nederland (FJN) is teleurgesteld in de opstelling van burgemeester Henk Aalderink van de gemeente Bronckhorst. Aalderink wordt door de club die het kort geding tegen de gemeente over de omstreden dodenherdenking in Vorden aanspande verweten dat hij de rechtsgang verkiest boven de dialoog.

“Hij heeft de kans laten lopen om met diverse betrokken partijen in debat te gaan over de toekomst van 4 mei”, zegt woordvoerder Victor Loonstein, zoon van voorzitter en advocaat Herman Loonstein van FJN.

Exerpt uit Bericht van vandaag 19 februari in De Gelderlander:

ARNHEM (ANP) – De voorzieningenrechter in Zutphen heeft burgemeester Henk Aalderink en zijn ambtenaren ten onrechte verboden langs een graf met Duitse soldaten te lopen tijdens de dodenherdenking in Vorden, op 4 mei vorig jaar.

 

Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden dinsdag bepaald in het door de gemeente Bronckhorst aangespannen hoger beroep.
Volgens het hof had de voorzieningenrechter onvoldoende reden om in te grijpen in de lokale herdenking op 4 mei. Het Comité 4 Mei Vorden besloot vorig jaar in overleg met de gemeente om tijdens de dodenherdenking in Vorden voor het eerst ook langs een graf met gesneuvelde Duitse soldaten te lopen. Deelnemers aan de herdenking konden kiezen of zij dat na afloop van de officiële ceremonie ook wilden.
Respectloos
De organisatie Federatief Joods Nederland (FJN) vond dat plan respectloos, spande een geding aan en werd in het gelijk gesteld. De gemeente hield zich aan het verbod, maar ging in hoger beroep omdat burgemeester Aalderink vond dat de voorzieningenrechter zich te veel mengde in plaatselijke aangelegenheden. Het hof gaf hem daarin dinsdag gelijk.
===============================================================

Leave a Reply