Oudernetwerk Jeugdzorg Gelderland. Wat zijn uw ervaringen met BJZ en lotgenoten-groepen?

Voor een aantal weken terug bezocht ik in Nijmegen een bijeenkomst van Oudernetwerk Jeugdzorg Gelderland. De bijeenkomst vond plaats in Nijmegen (Dukenburg). Zorgbelang Gelderland ondersteunt Oudernetwerk Gelderland al een aantal jaren.

Veel aanwezigen waren wat teleurgesteld dat ze niet echt hun eigen verhaal over ervaringen met BJZ kwijt konden. Het thema was namelijk ouders op afstand. Dat wekte de indruk dat mensen ook hun eigen ervaring mochten delen. Er was ruim voldoende tijd, maar personen die vroegen om even zich voor te mogen stellen en hun werkzaamheden toe te lichten kregen bot nul op hun rekest.

Op de bijeenkomst kon ik wel met enige moeite wat propaganda maken voor het forum van het Vaderkenniscentrum (Peter Tromp), voor KOG en voor de publicaties van Truus Barendse in het bijzonder.

Als lotgenoten van merkwaardige handelwijzes in (onder andere) het familierecht hopen we van jullie te horen.

In de afgelopen weken kon ik iets bijzonders vaststellen. Slachtoffers van medische missers (en hun familie) en ouders van personen in de verstandelijkgehandicatenzorg
lopen tegen vrijwel dezelfde zaken aan als gecriminaliseerde vaders en hun familie. Het zal duidelijk zijn dat het doel van de criminalisering van vaders vaak is om hun zorg-aandeel te kunnen gaan marginaliseren. Het valt op dat ook regelmatig moeders gediskwalificeerd en zelfs gecriminaliseerd worden. Justitie koestert allerlei instrumenten om te kunnen voorkomen dat er waarheidsvinding zou moeten plaatsvinden. Wellicht is het hoog tijd dat dat eens aangepakt gaat worden.

Graag hoor ik van anderen hun ervaringen met Oudernetwerk Gelderland.
Hoe slagen anderen er in om in groepsgebeurtenissen een evenwicht te bewaren tussen emoties en algemene nuchtere feiten?

Lotgenoten-initiatief
justitieslachoffers.nl
justitieslachtoffers@gmail.com

Leave a Reply