Slachtoffers boycotten Herdenking Schiet-incident Alphen aan den Rijn

verslaggever in Zuid Holland

Het is opvallend dat ook slachtoffers van geweldsmisdrijven zich structureel ernstig door Justitie in de kou gezet voelen. De slachtoffers en hun nabestaanden hebben heel veel moeite moeten doen om informatie verstrekt te krijgen. Sommige informatie hebben ze tot de dag van vandaag nog niet ontvangen.

De politie liet steken vallen bij het beoordelen van de wapenvergunning. De ouders van Tristan hebben zelf aan de bel getrokken dat zij het niet verstandig vonden dat hun zoon een wapenvergunning zou hebben.

Zijn de burgers plotseling zo veeleissend geworden? Of is hier Justitie met zijn ketenpartner(s) weer aan het toedekken van onvermogens en fouten gaan werken, in plaats van op te komen voor het algemene maatschappelijke belang?

Er lopen nog diverse kwesties tussen de belanghebbenden en anderzijds Justitie en Politie. Een advocaat van de belanghebbenden zei gisteren nog dat een aantal zaken nog steeds niet zijn opgelost. Er waren zelfs 2 belanghebbenden die een poging hebben ondernomen om zich van het leven te benemen. Men wil ondermeer betere hulp kunnen ontvangen. Als blijk van protest hebben een aantal slachtoffers aangegeven dat zij op 9 april 2013 niet bij de herdenking zullen zijn. Dan is het 2 jaar geleden dat Tristan van der Vlis in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn een groot aantal mensen.

De ouders van Tristan van der Vlis zijn wel op een zeer bijzondere manier slachtoffer van Politie en Justitie geworden. Hoeveel hulp en begrip hebben zij in de afgelopen 2 jaren mogen ontvangen? Het is heel invoelbaar hoe het het voelt als je je kind toch moet verliezen, … terwijl je alles gedaan hebt om dat te voorkomen.

Leave a Reply