Ouders van Jeroen Denis geweerd van uitvaart voor hun kleinkinderen Ruben en Julian.

een verslaggever

– Wijk bij Duurstede – Uit eerste hand hebben we vernomen dat de ouders van Jeroen Denis zich niet in staat gesteld voelen om naar de uitvaart van hun eigen kleinkinderen te gaan. De broer van Jeroen liet weten dat hij en familie wel voor de uitvaart van Ruben en Julian zijn uitgenodigd. Na aanvankelijke correctie van de kop boven dit artikel, is na overleg met diverse andere betrokkenen toch de oorspronkelijke titel weer boven dit artikel geplaatst (op 19 mei 2014).

De ouders van Jeroen zijn volledig gebroken en gaven dinsdag jongstleden aan naar verwachting niet in staat te zijn naar de uitvaart te kunnen gaan.

Gruwelijk dat welk medium dan ook berichtgeving als deze moet doen. Helaas moeten we niet vergeten dat er de ernstigst mogelijke strafbare feiten aan de orde zijn. De Nederlandse samenleving als geheel, voelt zich geschokt. Er moet vooral aandacht komen voor de strafbare feiten van anderen dan de vader die hem tot zijn radeloze waanhoopsdaad hebben gedreven. In dit geval moet wellicht niet eens in de eerste plaats naar een falen van BJZ en Raad voor de Kinderbescherming worden gekeken.

Er lijkt steeds duidelijker te worden dat het pas misging toen instanties zich door moeder lieten verleiden om in te gaan grijpen. Uit niets is gebleken dat ingrijpen door instanties werkelijk gerechtvaardigd was. Er was zoals vaak in dit soort zaken maar 1 bron die onophoudelijk haar gelijk wilde halen. Die ene bron staat nu … ook … met lege handen. Een vader met een statement voor alle omstanders die zich mede-dader maken en zich laten verleiden tot criminalisering van ouders. De kille statistieken leren dat gecriminaliseerde ouders uiteindelijk de “voorspellers” uit radeloosheid hun gelijk maar gaan gunnen. Een wrede vorm van self-fulfilling prophecies (zichzelf waarmakende voorspellingen).

Mede-daders aan deze vorm van kindermishandeling en kindermoord zouden eindelijk ook vervolgd moeten gaan worden. Dan alleen heeft het statement van Jeroen enige zin gehad. Het misdrijf van de mede-daders is zo mogelijk zwaarder nog dan van de radeloze vader. In ieder geval is het offer te groot.

Dit kan stoppen. Dit moet stoppen. Mensen, spreek kind-ouder-vervreemders meteen aan. Laat het niet uit de hand lopen. Dit heeft niets, maar dan ook niets, met een vechtscheiding te maken.

Leave a Reply