Jeugdzorgmedewerker heel kritisch op Jeugdzorg in Reactie op Heertje. Bron: Darkhorse

9 februari 2014

Geachte meneer Heertje,

Ik heb een aantal jaren bij BJZ Haaglanden gewerkt en ik kwam erachter dat het daar een onbetrouwbaar zooitje is. Ik werk nu in Schotland bij jeugdbscherming. Dat is ook niet ideaal, maar men werkt hier met gezond verstand en de wet is hier heilig. Een kind uithuis halen daar moet je heel wat bewijs voor hebben.

Ik heb zoveel idioterie gezien bij dat bureau Jeugdzorg Haaglanden. Ik noem het een bureau met fascistische trekken. Ik kan daar een boek over schrijven.

Deze afgelopen december heb ik een persoonlijke brief aan de kinderrechter Breda geschreven op verzoek van een moeder waar ik even voor gewerkt had die mijn hulp zocht om een spoed uithuisplaatsing te voorkomen, want men vond dat nodig omdat een vader en een moeder conflict hadden over een vakantie periode en de frequentie van het contact. Gewoon walgelijk hoe men met deze zaak omgaat.

Ik maak me hier heel druk om. Er is geen inlevingsvermogen of wettelijke handhaving of gezond verstand het is compleet uit de hand gelopen vanwege, ja vanwege wat? Complete domheid dat in ieder geval en inhumaan, maar dat is in Nederland niet nieuw.

Vriendelijke groeten,

Evelina de Wispelaere

Social Worker bij Irvine council North Ayrshire Scotland Children and families Social work bij Social work department Oban Argyll and Bute council

Vorig:
Social work bij Social work department Oban Argyll and Bute council
the hague bij Bureau Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland
social work bij Plymouth City Council

Naschrift Redactie
Een moedige brief lijkt ons. Wij zijn van mening dat BJZ de verkeerde medewerkers serieus neemt. Laat gezegd worden dat er ook deskundige en integere medewerkers bij BJZ moeten zijn. Het werken wordt hen echter zo goed als onmogelijk gemaakt. Duidelijk is dat Arnold Heertje weer een frisse impuls aan de discussie heeft gegeven. Het is nu afwachten of de Eerste Kamer van meer intelligentie, waarnemingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel blijk weet te geven. De nieuwe Jeugdwet is een bedenkelijke bevestiging van een maatschappijbreed verworpen organisatie van de jeugdzorg. Blijkbaar blijft het parlement zich laten misleiden door Justitie en Jeugdzorg. Kinderen hebben geen stem die gehoord wordt.

 

Leave a Reply