Als een Vader zijn Ontvoerde Kinderen meer dan 3 Jaar niet heeft mogen zien … en niet heeft mogen spreken.

– Radeloze Vader –

Het is moeilijk te beschrijven als je kinderen weer hun verjaardag hebben gevierd zonder jou als vader.
Wat doen moeders hun kinderen aan als ze hen verbieden om contact met hun vader te hebben?

Dit is niet alleen geweld van vrouwen tegen kinderen, maar het is ook geweld tegen mannen.

Recent was er aandacht voor moeders die aandacht en erkenning zoeken door hun eigen kinderen ziek te maken en te doen voorkomen dat ze ziek zijn. De jeugdzorg en jeugdgezondheidszorg gaven aan dat beter te willen onderkennen. Dat schiet weinig op als moeders die doen voorkomen dat er iets mis is met vaders, meteen worden geloofd. Of tenminste het voordeel van de twijfel krijgen. Uit voorzorg wordt contact met vaders stilgelegd. Als een vader terugkomt bij de rechter na bijvoorbeeld een half jaar en de kinderen zijn vertrokken naar het buitenland, dan kijkt de rechter de andere kant op. Dan is het geen zaak meer van deze rechter, zo stelt de rechter. Een contactverbod dat uit voorzorg wordt opgelegd om “rust” en “gezondheid” voor kinderen te bevorderen, zou maximaal een half jaar mogen betreffen. Het is aan vaders om dan weer diep in de buidel te tasten en opnieuw een verzoek aan de rechter te laten doen.

Die twijfel breekt heel veel kinderen op. Er zijn nogal wat kinderen die gaan denken dat de weggehouden ouder geen belangstelling voor ze heeft. De kinderen weten vaak niet dat rechters zonder enig onderzoek contactverboden blijven opleggen op grond van valse beschuldigingen tegen veelal vaders. Helaas zijn er ook bijvoorbeeld moeders die wegkwijnen in hun geboorteland nadat ze in een buitenland hun kinderen hebben moeten achterlaten.

De vader uit dit bericht (- identiteit is bij redactie bekend- ) ziet geen andere mogelijkheid dan zijn brieven op het internet te zetten. Hij heeft na 3 jaar ontvoering van zijn kinderen nog geen verblijfadres van de kinderen gekregen. De Nederlandse rechtbank stelt wel vast niet te weten waar de kinderen verblijven. Maar weet te melden dat het goed met de kinderen gaat omdat de moeder dat als de deskundige heeft weten te melden. Die deskundigheid is ook voldoende om de OTS eraf te halen. Achteraf is de vraag: waarom heeft de rechtbank ueberhaubt een OTS ingesteld? Het blijkt niet gericht te zijn geweest op veiligheid voor de kinderen. De rechtbank en zijn “deskundigen” zien meteen zich niet meer als verantwoordelijk als de kinderen tegen afspraak met de rechter toch naar het buitenland zijn meegenomen. In veel gevallen vindt een rechter het wel prima als hem/haar in een procedure blijkt dat hij/zij is voorgelogen.

http://4qa.org/wp4tw/index.php/archives/127

http://4qa.org/wp4tw/index.php/archives/129

 

Leave a Reply