Peter R. de Vries valt Justitieslachtoffers.nl bij in Weigerachtigheid van Politie om Aangifte op te nemen

– Een verslaggever –

Enkele dagen na het verschijnen van het artikel over de manipulatie van cijfers door de politie viel Peter R. de Vries de essentie van het artikel volledig bij. Veel mensen die dagelijks ook op een positieve manier met het werk van de politie te maken hebben, zijn geneigd om het veel voor de politie op te nemen. Ook de redacteuren en verslaggevers bij deze website zien dat bij zich zelf. Als juist deze mensen een kritisch geluid laten horen, zou dat te denken moeten geven. Ook Peter was even heel kritisch en schamper over de politie.

Peter R. de Vries is vaak zo positief mogelijk over de politie. Hij is altijd tegelijkertijd ook heel erg afhankelijk van informatie van de politie. Het artikel op deze website haalde dat ook heel nadrukkelijk naar voren. Journalisten temperen hun toon als ze over hun belangrijkste bronnen spreken. Dat is helaas altijd al zo geweest. Ook verslaggevers die aan deze site zijn verbonden, zullen af en toe in deze valkuil kunnen stappen. Al zouden we ons ook zelf anders willen doen geloven. Ook journalisten zijn echt niet altijd 100% onafhankelijk.

In het algemeen is het juist een rinkelende alarmbel als iemand zijn handelen probeert te verantwoorden met de woorden: ik ben/ wij zijn onafhankelijk. In de meeste gevallen moet dat dan gezegd worden meent men, omdat er zo vaak discussies over de belangenconflicten blijken te onstaan.

Peter R. de Vries bracht naar voren in een tv-programma dat hij de houding van de politie om een aangifte op te nemen vaak ver onder de maat vond. Hij kwam ook met het al eerder genoemde argument van: de politie wil geen aangifte opnemen omdat zij vinden dat iets civielrechtelijk is. Peter haalde een voorbeeld aan dat de politie ergens in Brabant meldde dat iets daar “niet strafbaar” was. Dat terwijl het feit in diverse andere plaatsen in Nederland wel als strafbaar werd beschouwd.

 

Leave a Reply