Politie Gelderland ook Opgeschrikt door Corruptie Kwestie. Nieuwe Integriteitskwestie Nationale Politie.

– rechtbankverslaggever Arnhem – ( art. 2988 )

Volgens goed geinformeerde bronnen is aangifte gedaan bij het OM in Arnhem van corruptie door een aantal politie-functionarissen in de politie-regio Gelderland Midden. Na een jaar vol intimidatie van burgers is aangifte gedaan bij de Officier van Justitie in Arnhem. Het zou gaan om gebeurtenissen in Oosterhout (Gelderland) ergens in 2014. De politiemensen zouden behoren tot het team Elst (Gelderland).

Om juridische belangen van een aantal mensen niet te schaden, is niet eerder over de affaire gepubliceerd. Een aantal media hebben ondertussen aangegeven zich ondertussen vrij te voelen om er over te gaan publiceren. De betrokken burgers zijn echter nog niet scheutig met meer feiten. We hopen zo spoedig mogelijk meer te kunnen melden. Ook in deze kwestie valt op dat de politie zelf nergens aangifte van wenst op te nemen. Noodgedwongen stappen mensen nu rechtstreeks naar de Officier van Justitie, om de politie op te laten dragen dat onderzoek naar voorliggende aangiften wordt gedaan.

Al eind 2014 was aangifte gedaan van bewezen meineed van een aantal agenten. Bij navraag bij het OM bleek met het onderzoek nog geen voortgang te zijn bereikt. De betreffende Officier van Justitie, bleek de organisatie te hebben verlaten. Een van de vele voorbeelden dat er in de administratie van het OM ook veel mis zit op dit moment. De aangifte tegen de betreffende agenten is opnieuw bij het OM onder de aandacht gebracht. De administratie van de gerechten zelf blijkt ook op een zorgelijk niveau te zijn aangeland. Daarover zal de redactie in de komende dagen meer melden. Wat gebeurt er als u als verzoeker of als verdachte een brief aan een gerecht stuurt? Wat gebeurt er als u als verdachte een brief aan het OM stuurt? Heeft uw advocaat meer succes?

Een politieman die met zijn dienstwapen een slachting aanricht in de prive-sfeer en er een hennep-plantage op blijkt na te houden, terwijl hij overdag gewoon drugs-onderzoeken draait in een hogere politierang (affaire Kekerdom, regio Gelderland Zuid). Een Turkse agent die verzint dat iemand zei zelfmoord te willen plegen (2012, Apeldoorn). Een agent die ongevraagd een woning insluipt (2012, regio Apeldoorn) en zonder enige mededeling aan de bewoner weer wegglipt. Opvallend vaak komt terug dat agenten zeer agressief reageren op een verzoek om hun naam of dienstnummer. Zeer zorgelijk!

Een politieman die dreigt iemand van de trap te gooien (2015, regio Gelderland Midden). Een andere agent die meteen tot aanhouding met geweld overgaat bij een beleefde vraag om zijn naam of dienstnummer (2015, Gelderland Midden). Een agent van Regio Noord-Oost die iemand naar binnen vraagt, laat vast houden en vervolgens de eigenaar van het pand vraagt om aangifte van lokaal-vrede-breuk te gaan doen. Een agent die intimiderend zijn dienstpas bij een “verdachte” op tafel gooit en vervolgens overgaat tot aanhouding met geweld (Gelderland Noord-Oost).

Heeft u ook ervaringen met integriteitsschendingen door politiemensen? Laat het ons weten. We proberen een zo compleet mogelijk dossier bij te houden en dat te delen met andere media en met politiek verantwoordelijken. We zullen uw zaken heel strikt geheim houden en alleen in overleg meer openbaar maken.