Huisarts Tromp. OM en Inspectie Gezondheidszorg dreven Huisarts Tuitjenhorn de Dood in.

– B. Mulder, arts-jurist gezondheidsrecht, Apeldoorn –          (art. 3044; tevens verschenen in Stentor vrijdag 23 oktober 2015)

De inspectie (IGZ) reageert (Stentor 19-10-15) op kritiek van mevrouw Spaansen (Stentor 17-10-15) over de manier waarop de inspectie haar en de familie Tromp heeft behandeld. Huisarts Tromp (Tuitjenhorn) is tot zelfdoding gebracht, nadat hij als moordenaar werd behandeld.

Haar man was echter al zo ernstig ziek, dat hij de ochtend niet zou halen. In het eigen jargon van de inspectie heet het, dat de inspectie “zich niet herkent”, in de kritiek. Ofwel: “We zien het niet en nemen ook niet de moeite er naar te kijken”. In dat jargon geldt als “gesprek” de mededeling “houd uw mond, u krijgt er uw man en uw huisarts niet mee terug en anders zullen we zorgen dat het u zoveel geld en tijd kost, dat u enig resultaat zelf ook niet zult overleven”. Gesprekken, waarvan u de uitnodiging pas krijgt na de datum van gesprek of waarvoor u vergeefs komt omdat de inspectie “vergeten”is tijdig af te zeggen: ze tellen allemaal mee. Met de zogenaamde dodelijke dosis morfine kun je onder voorwaarden zelfs autorijden en we hebben tuchtcolleges en toetsingscommissies om daarover te oordelen. De inspectie speelt echter graag eigen rechtertje door vast een voorschot te nemen met karaktermoord.

 

Naschrift Redactie:

Naar de zaak van huisarts Tromp doet de redactie al lange tijd onderzoek. Om een aantal redenen hebben we er nog niet over gepubliceerd. De ervaringen van de briefschrijver over het laakbare gedrag van IGZ roept zoveel herkenning op bij diverse deskundigen en lezers dat we de ingezonden brief van dhr. Mulder niet aan de lezers wilden onthouden.

 

 

 

Leave a Reply