Familiedrama’s met dodelijke afloop (België)

Een ”familiedrama met dodelijke afloop” is een dramatische gebeurtenis waarbij (een of meer) doden in een familie te betreuren zijn en een dader ook van deze familie deel uit maakt. Naast ”familiedrama” wordt ook gesproken van “gezinsdrama”. In de recente geschiedenis hebben er verschillende familiedrama’s in Nederland en België plaatsgevonden. Oorzaken van familiedrama’s worden meestal in de relationele en psychische sfeer gezocht, zoals problemen rondom een echtscheiding, een als uitzichtloos ervaren situatie et cetera.

== Overzicht van enkele familiedrama’s in België ==
*26 november 1995 – De [[gynaecoloog]] Yves Van Trappen (35) schiet in de vroege ochtend zijn vrouw Leen (35) en hun drie kinderen Laura (6), Eline (4) en Anne-Sophie (2) dood in hun huis in [[Deerlijk]]. Alle vier worden ze gedood in hun slaap. Een uur later pleegt Van Trappen zelfmoord. Het motief wordt nooit duidelijk.
*17 februari 1999 – Freddy Bilsen (47) uit [[Linden (België)|Linden]] doodt zijn vrouw Gisèle Pauly (48) en hun kinderen Eva (13) en Sara (17) met een hakbijl. Daarna pleegt hij zelfmoord.
*11 december 1999 – De ex-bankdirecteur Frans Brems (43) uit [[Langdorp]] vermoordt zijn vrouw Monique Willems (43) en hun twee kinderen Lies (20) en Leen (14). De man had financiële problemen, zo blijkt uit een afscheidsbrief.
*1 september 2003 – Een dokter van [[Syrië|Syrische]] afkomst wurgt in [[Vilvoorde]] zijn zoontje van zeven en dochtertje van vijf. Daarna verhangt hij zichzelf.
*13 november 2004 – Amissa Kazengwa (46) uit [[Sint-Jans-Molenbeek]] rijdt met zijn wagen naar [[Brussegem]]. In de wagen zitten zijn kinderen Hélène (4), Arnold (5), Rashidi (14), Sakina (15) en Salumu (17). Kazengwa heeft ze verdoofd. In Brussegem gooit hij benzine over de wagen en steekt hem in brand. Kazengwa zelf en zijn kinderen komen om.
*13 maart 2005 – Hilde Paepe (35) uit [[Roeselare]] doodt haar vijfjarige dochtertje Romy en pleegt daarna zelfmoord. De vrouw kon niet verkroppen dat haar man bezoekrecht kreeg.
*4 oktober 2005 – In [[Koksijde]] doodt Raoul Lhoir (44) zijn drie kinderen Laura (9), Gauthier (7) en Audrey (5). Hij schiet de kinderen en daarna ook zichzelf dood. Zijn echtgenote Valerie, moeder van de kinderen, had hem verlaten en dat kon de man niet aan.
*2 februari 2006 – Christian W. (38) in [[Temse]] doodt zijn vriendin Priscilla C. (47), hun twee zonen Christopher (14) en Randy (12) en hun geadopteerde dochtertje Yakina (7). Hij plaatst barbecuevuurtjes vlakbij hun slaapkamer. De kinderen stikken. Daarna pleegt hij zelfmoord. Het paar was uit elkaar gegaan en de man kon dat niet verkroppen.

====================================================================================================

Bronnen
Het lijkt ons juist om steeds een bron te noemen. Voorstel is om liefst een rechterlijke beschikking (straf-vonnis) als bron te vermelden en goed traceerbare plaatsen delict. Er kan worden verwezen naar het onderzoek van A.J. Verheugt. Het onderzoek lopend tot circa 2003 zet kinddodingen van ouders op een rij en is verschenen onder de titel “Moordouders”. Eenvoudig op boekensites te googlen.

==========================================
Historie Wijzigingen (nieuwste wijzigingen bovenaan)

20150719_1228
Terugzetten van oudere versie van: dinsdag 3 juni 2013 om 23u.00 op Wikipedia,
zoals die in een backup van een auteur van slachtoffersjustitie.nl beschikbaar was gebleven.

Leave a Reply