Thomas van der Ven als veroordeelde pedo-rechter niet houdbaar als voorzitter begraafplaats Heilig Landstichting.

rechtbankverslaggever Arnhem
– Heilig Landstichting –

Naar aanleiding van de recente berichten naar doofpot-gedrag onder rechters en kerkbestuurders lijkt de positie van mr Thomas van der Ven niet langer houdbaar. De bisschop van Den Bosch krijgt steeds meer druk om afstand te nemen van het laten functioneren van Van der Ven in een “onschuldige” bestuursfunctie.

De stichting KLOKK en diverse onderzoekers hebben al herhaaldelijk gewezen op de vreemde situatie.

Wijlen minister Ien Dales blijkt meegewerkt te hebben aan vertrek van Van der Ven naar het buitenland. Naar verluid heeft de familie Van der Ven dood laten verklaren waarop hij kon terugkeren naar Nederland. Het lijkt ons als redactie een zeer ongeloofwaardig verhaal. We hebben het niet kunnen verifieren. Anderzijds blijken dagelijks dit soort  “geruchten” wel degelijk te kloppen. Onvoorstelbaar bizar.

Feit is dat het ook moeilijk blijkt na te gaan of Van der Ven zijn straf heeft ondergaan. Onze naspeuringen tot nu toe, doen sterk vermoeden dat Van der Ven geen feitelijke gevangenisstraf heeft hoeven ondergaan. Of de gevorderde leeftijd van Van der Ven hier een rol speelt is onduidelijk.

Bestuursleden en andere betrokkenen laten merken zeer ongerust te zijn over deze nare publiciteit. Uit angst durft niemand verder op deze zaak in te gaan. Bestuursleden vermijden het verbonden worden met de naam en persoon van de voorzitter.

Leave a Reply